
باغ گیاه شناسی نوشهر به عنوان دیرینهترین باغ اکولوژی ایران و خاورمیانه از آن یاد میشود و میتواند جذابیتهای بیشتری برای نوشهر فراهم آورد، به عنوان یک ذخیره ژنتیکی و سرمایه گیاهی محسوب می شود و بازدید از آن توسط کودکان به پرورش حس طبیعت دوستی و دوستی بیشتر آن ها با محیط زیست کمک می کند.
بر اساس مطالعات زیست- روانشناسانه، انسان در دوران کودکی خود کاملا حسی- انگیزشی است. یعنی چه؟ یعنی هر محیط و پدیدهای که «حس» کودک را درگیر و هیجاناش را برانگیخته کند، او را به سمت خود کشانده یا از خود میراند و به طور کل ارتباطی حسی بین آن محیط و پدیده با کودک برقرار میشود و دیگر کودک نسبت به آن بیتفاوت و بیحس نیست. کودک ذاتاً نسبت به طبیعت گرایش دارد.
گذراندن وقت در طبیعت به عنوان یک تقویتکننده سلامت روحی و فکری شناخته شده است. یک گزارش جدید بینالمللی به این نتیجه رسیده که کودکان در ۲۷ کشور در حال توسعه که در نزدیکی جنگلها زندگی میکنند، تمایل به رژیم غذایی متنوعتر و مواد خوراکی بهتری دارند. مولفهای که آشکارا روی ضریب یادگیری، حضور ذهن و خلاقیت آنها هم مؤثر خواهد بود.
ارتباط با محیطهای بیرونی سالم قسمت مهمی از تکامل کودکان میباشد. بر اساس تحقیقات، یادگیری فعال در بسترهای بیرونی تمام جنبههای تکاملی کودکان را خواناتر از محیطهای داخلی بر میانگیزد تنوعی که در ذات طبیعت وجود دارد موجب افزایش تکامل کودکان میشود. محیطهای طبیعی به کودکان این امکان را میدهد که قسمتهایی از محیط اطرافشان را تغییر دهند.