
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: باغ گیاهشناسی زاگرس بهعنوان قطب تحقیقاتی موسسه تحقیقات جنگلهاو مراتع غرب کشور قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد اسکندر زند روز چهارشنبه در مراسم افتتاحیه باغ گیاهشناسی زاگرس بابیان اینکه حیات ما به منابع پایه و طبیعی آب، خاک و ذخایر ژنتیکی گرهخورده است اظهار داشت: یکی از عوامل مغفول در کشور ما مسئله ذخایر ژنتیکی است.
وی افزود: در بحث ذخایر ژنتیکی ۳۵ نقطه مهم یا داغ در دنیا وجود دارد که یکی از این نقاط داغ زاگرس است، ۲۰۰ گونه منحصربهفرد در این منطقه وجود دارد که ۱۲۰ گونه در استان لرستان است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی عنوان کرد: کشور برای اینکه بتواند از ذخایر ژنتیکی حفاظت کند از ۵۰ سال گذشته باغهای متنوع زیستی و گیاهشناسی را ایجاد کرده که نخستین باغ گیاهشناسی ایران ۱۵۰ هکتار است.
وی بیان کرد: باغ گیاهشناسی زاگرس برای حفظ ذخایر ژنتیکی منطقه زاگرس احداثشده است که در این مکان همه ذخایر ژنتیکی، گونههای گیاهی دارویی، جنگلی، مثمر، غیرمثمر و گونههای در معرض خطر جمعآوری و کارهای تحقیقاتی و پژوهشی روی آنها انجام شود.
زند تصریح کرد: با ۱۹۰ باغ گیاهشناسی دنیا ارتباط داریم و از ذخایر آنها استفاده میکنیم که امیدواریم باغ گیاهشناسی زاگرس نیز در حلقه ۱۹۰ باغ قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: مجموعه باغهای گیاهشناسی ایران تحت مدیریت موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع است که باغهای کشور برنامه و ردیف ملی دارد؛ این باغ نیز تحت پوشش و مدیریت موسسه قرار خواهد گرفت و بهعنوان قطب تحقیقاتی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور برای تقویت و غنیسازی گونههای مناسب سطح منطقه و تحقیقات پیرامون این گونهها قرار میگیرد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: زیرساختهای اولیه خوبی در این مکان ایجادشده است و امیدواریم قطعات این باغ را بهزودی تکمیل کنیم.
وی اظهار داشت: امیدواریم در این مکان بتوانیم بهصورت یک ماکتی از البرز پوشش گیاهی را پیاده کنیم، حسن باغهای گیاهشناسی بر این است که خیلی از گونههایی که جمعآوری میشود سازگاری آنها مورد آزمایش قرار میگیرد.